Leva livet > Reseberättelser > Europa > Avkopplande spa/hälsoresa till Estland
sep 2023Europa

Avkopplande spa/hälsoresa till Estland

Jag bestämde mig i somras för att åka någonstans för rekreation för mina ryggproblem och artros. Då såg jag en annons om en resa till Tervis spa i Pärnu och den gick dessutom via Karlstad där jag bor.

Avkopplande spa/hälsoresa till Estland

Jag tog kontakt med Peters buss i Stöllet och det fanns platser kvar. Den kostade 7.500 plus enkelrumstillägg 1.500. I priset ingick bussresa, båtresa, sex dagars helpension på hotellet samt arton behandlingar. Peters buss har resor dit året runt. Resan gick från Stöllet via Karlstad, Örebro, Enköping till Stockholm. Där väntade en sjutton timmars färjeresa till Tallinn.

Vi checkade in på hotellet vid lunchtid och fick besked om när jag hade en läkartid. Läkaren ville ha reda på vilka problem jag hade, gjorde en undersökning och bestämde sedan vilka behandlingar jag skulle få. Behandlingarna började nästa morgon för mig med massage och örtbad.

”Jag provade under veckan även på några behandlingar extra, som jag fick betala för”

På hotellet fanns det fem olika bastuer, simbassäng, gym med mera så det fanns en hel del att göra, man behövde inte gå sysslolös. Till lunch och middag fanns det varje dag en kötträtt, en fiskrätt och en vegetarisk rätt att välja på.

Det bästa med resan var behandlingarna, kunnig och trevlig personal samt att resenärerna var lättsamma, en del har jag kontakt med fortfarande. Pärnu kallas för Estlands riviera med en stor och fin badstrand. 

När man beställde resan kunde man även boka måltider på färjan, men det avstod jag ifrån för det var ganska dyrt. På hemresan blev det några timmar i Tallinn innan det var dags att kliva på färjan.

220220 | Rolf Söder