Leva livet > Reseberättelser > Europa > Kungshamn mitt ljuvliga paradis!
jun 2023Europa

Kungshamn mitt ljuvliga paradis!

Underbara klippbad, vacker natur, ljuvlig strandpromenad, restauranger och glasscafé. Kungshamn - en nöjesort för alla åldrar. Passa gärna på att göra ett besök i butikerna runt omkring eller varför inte ta båten över till Hållö. Kungshamn är paradiset för alla sinnen, där trivs man som fisken i vattnet.

Kungshamn mitt ljuvliga paradis!

Jag har min syster boendes i Kungshamn så det är där jag övernattar när jag hälsar på. Det finns många bra olika alternativa boende från den lilla till den stora plånboken. Som tex hotell, vandrarhem, lägenhetshotell och rum att hyra.

Min syster och jag brukar ta oss en tur till Tångens badstrand, det finns bra parkeringsmöjligheter. Det finns tillång till toaletter i anslutning till Tångens badstrand. Man kan sola och bada från klipporna, för barnfamiljerna finns det möjligheter till en fin liten sandstrand och där finns även badbryggor att bada ifrån. Från ena bryggan kan man gå ut till Klåvholmen, och ta ett klippbad därifrån.

Efter ett par timmar i solen är det gott att få lite mat i magen.

Vi brukar äta på Hamnplats 6 som har en underbar utsikt vid vattnet, de har goda hamburgare och personalen är alltid så trevliga. Tycker man om taimat så tycker jag att man ska äta på Prästgården, de har mycket att välja på. Det är bra priser och det är underbart att sitta i trädgården och njuta av maten. Varma dagar är det gott att svalka sig med en glass på Lilla Glassverkstan, men var beredd på att det kan vara långa köer. De har underbart god glass som är lokalproducerad. Gillar man hasselnötsglass så köp en kula eller två, väl värt ett besök!

Vid hamnen ligger ett ljuvligt bageri som heter Hamnbageriet, de har delikata bakverk och trevlig personal. Det är undebart att sitta ute där och ta en kopp kaffe.

Från hamnen i Kungshamn kan man ta Hållöexpressen över till Hållö, det tar runt en kvart att komma dit. Hållö är en fin liten ö som är ett naturreservat, där man kan hitta unika badplatser, finns också en gammal fyr att se. Ön är hisnande vacker, och fantastiskt att se hur naturen har satt sina spår i ön. Man får en känsla av att befinna sig utomlands, vattnet är klart och turkosfärgat, klipporna är vita och marmorbassängen är underbar.

Se dock upp för brännmaneterna.

Fint att avsluta kvällen med en strandpromenad i Kungshamn, underbart vackert i solnedgången. Vill man så kan man åka bron över till Smögen – till den berömda Smögenbryggan och spatsera runt bland alla bodar, båtar och matställen!

210616 | Marie Engström