Leva livet > Reseberättelser > Europa > Ett besök på Kajkanten Vrångö
apr 2023Europa

Ett besök på Kajkanten Vrångö

Äntligen kom dagen då vi skulle få ta del av vår vinst... En övernattning i Kajkantens mysiga boende på Vrångö.

Vi lyckades pricka in en helg som bjöd på sol, som maxade upplevelsen ytterligare. Vi tog den härliga båtturen från Saltholmen och steg i land på Vrångö, en liten, gemytlig och vacker ö. Ön bestod mest av vita fina små hus som låg tätt, med gångvägar mellan och utan bilar.

Efter en liten promenad tvärs över ön, satt nyckeln redan i dörren till rummet vi skulle övernatta i. Rent och fräscht, med allt man behöver, t.o.m. kaffe fanns på rummet. Ifrån rummet fanns den vackra utsikten över den lilla viken och bastuflotten, som vi bokat till morgonen.

Vi tog oss härliga promenader med hisnande utsikter och avslutade den med en öl på restaurangen som låg ett stenkast från Kajkanten. En liten mataffär fanns det också bredvid restaurangen. Vår frukostkorg levererades till rummet kvällen innan, med allt du kan tänkas behöva till en härlig frukost.

Efter en natts sömn och en god frukost var det dags för vår tur att nyttja bastuflotten. Dörren var öppnad för oss, så det var bara att starta elden, som snabbt värmde upp bastun. Det fanns även ett litet kök, med sittplatser och en dusch i anslutning till bastun. Utanför bastun fanns en badtunna, som även den värmdes upp av elden. När vi var tillräckligt varma hoppade vi i från flotten i havet, som så här års inte var så varmt, men uppfriskande. Den var otroligt härligt och avkopplande.

När det sedan var dags att åka hemåt, promenerade vi tillbaks tvärs över ön och steg på båten som tog oss tillbaka till fastlandet. Vi njöt av varje sekund, och är så glada att vi fått uppleva detta!

230331 |