Leva livet > Reseberättelser > Europa > Rhodos i mitt hjärta
jul 2023Europa

Rhodos i mitt hjärta

En veckas semester med väninnan på medelhavets pärla Rhodos. Ljuvliga promenader i gamla stan, god mat på mysiga restauranger, sprudlande atmosfär och mycket shopping för köpglada damer och så klart salta bad på västra stranden! Jag och min väninna flög från Landvetter i Göteborg till Rhodos flygplats. Transfern till hotellet i Rhodos stad gick smidigt, tog cirka en halvtimme. Vi valde ett lite enklare hotell som är 3 stjärnigt med frukostbuffe. Det var trevlig personal med god serviceanda. Frukosten var helt okej, vi gick därifrån mätta och belåtna! Rummet var lite mindre men i fint skick.

Stranden

Vi höll till på västra stranden som kallas för Windy beach som låg på gångavstånd från hotellet. Det var inte så mycket folk på stranden, vilket vi uppskattade så där var det lugnt och skönt. Det är en grusstrand, dock är det bra att veta att det blåser en hel del på den sidan av stranden och kan förekomma en del vågor. Badskor är att rekommendera vid bad. Vid huvudvägen ovanför stranden finns det restauranger och caféer om man blir sugen på en bit mat.

Sevärdigheter

Givetvis var vi iväg på lite utflykter, man vill ju inte missa Akropolis. Vi promenerade dit då det ligger centralt i Rhodos stad, vi var där mitt på dagen och gick runt på denna historiska plats och såg teatern/idrottsplatsen som var magisk. Vi såg även templet Apollo och den magnifika utsikten över Akropolis. Ett tips är att ta på sig promenadvänliga skor.

Missa inte att ta en promenad på en av Europas äldsta gator, Riddargatan. Kändes väldigt mäktigt att få gå där. Vi tillbringade många mysiga kvällar i den gamla delen av Rhodos stad, som omges av en ringmur.

Vill man ta en rundvandring på muren kan man göra det för en billig peng som vi gjorde.

Mat

Vi var ute och åt varje kväll och vi fastnade framförallt för två ställen, båda ligger i gamla stan. Ouzokafenes är mysig restaurang som serverar mycket god mat i lugn och skön miljö utan jobbiga inkastare. Det andra matstället heter Rustico, deras moussaka var fantastiskt god, kan varmt rekommenderas.

Mycket avslappnad miljö, trevlig atmosfär. Glad och trevlig personal på båda ställena.

Shopping

På kvällarna kan man inte gå tillbaka till hotellet utan att tagit en rejäl shoppingrunda som jag och min väninna älskar att göra. Det finns gott om butiker och souveniraffärer där man kan pruta, vilket är en bonus. Shoppinggatan Sokrates där vi höll till ligger i gamla stan, mycket folk men vad gör det när man hittar så mycket fina fynd. Återigen tänk på att ha på dig bra skor, blir mycket långa promenader gata upp och gata ner. Klimatet i Rhodos är mycket behagligt, då det är svala vindar. Rhodos blev en del av mitt hjärta. Kommer absolut att åka dit igen, rekommenderas varmt!

200722 | Anita Engström