Leva livet > Reseberättelser > Europa > Resa till Kroatien med familjen
dec 2019Europa

Resa till Kroatien med familjen

Vi valde att hyra en stor lyxig villa eftersom vi var 6 personer blev det mycket billigare än hotel. Vi startade vår resa med Norwegian till Split.

När vi kom fram till Split fanns det en färja som gick till ön Hvar. För att se lite mer av ön innan vi tog oss till vår hyrda villa stannade vi en natt i staden Starigrad dit båten gick. Där hade vi hyrt en lägenhet.

Det var en underbart mysig liten stad där vi strövade omkring på kvällen.

Dagen därpå tog vi en taxi till vårt hus i staden Jelsa. Vi blev glatt överraskade när vi såg huset som en trevlig man visade oss. Vi hade 5 sovrum 4 badrum. Härlig terass med utsikt över havet även från våra sovrum. Lyxigt kök med allt vad vi behövde.

Vi åt ute varannan kväll och det som jag kan rekommendera och åt varannan kväll var tonfisk särskilt den med sås av apelsin och vitlök. Min svärson är en riktig gormè och grillade ofta i den koleldade grillen med eget grillrum. Råvarorna var lätta att hitta i byn. 

På dagarna gick vi till sandstranden som låt 5 min promenad från villan. På hemvägen hade svärsonen bokat en lägenhet i Split i det stenbyggda fortet som utgör centrum av stan. Där fanns fashionabla restauranger och härliga restauranger.

Det var mycket liv och rörelse och uppvisningar av medeltida män.

Dag 8 tog vi mycket nöjda flyget hem till Stockholm igen

Priset för 4 vuxna och 2 barn 

  • Villan   15.000/2       500/ pers
  • Extranatt i Starigrad       700 116/pers
  • Split         1.400 233/pers
  • Båtresa tor  Split Hvar   120/pers
  • Flyget    2.971 t o r/pers
191217 | Inga-Britt Ahlandsberg