Leva livet > Reseberättelser > Europa > Jämtlandstriangeln
dec 2019Europa

Jämtlandstriangeln

Äntligen blev det av! Den ultimata semestern!! Man får röra på sig i tre dagar, äta fantastiskt gott och vistas i underbar natur! En semestertripp som blir vad man gör den till, välj att bo i tält, eller på fjällstationerna och laga din egen mat, eller som vi gjorde - LYX varianten.

Jag och min man bokade i god tid, eftersom vår hund skulle med och det brukar vara begränsat med hundrum. Starten gick från Umeå, vi övernattade i Östersund på hotell, det gjorde att vi hade bara några timmars bilfärd till Storulvån som är starten på vandringen. Mätta och fyllda med energi checkade vi in och gick första sträckan till Blåhammaren, en tripp på 1,2 mil lätt uppför.

Framme väntade oss en trerätters gourmémiddag med dryckespaket och allt presenterades av fantastiskta ungdomar! Middagen serverades kl 18:00. 

Vi bodde i ett hundrum för 2 där ALLT ingick, lakanset, vattenskålar, hundbur! Otroligt!

Frukosten innehöll allt man behövde samt en påse så vi kunde plocka ihop ett lunchpaket. Så började  vandringen till Sylarna, en längre sträcka på 1,9 mil, en flackare vandring. Vi gick med stavar och rejäla kängor. Det var mycket stenigt på vissa sträckor, det tog längre tid på grund av detta! Kunde vara blött också men de hade byggt många kilometer spång över de värsta partierna.

Middagen på Sylarna är alltid en varm gryta man anländer till allt eftersom, så ingen stress under den långa vandringen! Det slutade även här med tre rätters, de hade mycket gott de trollade fram. Vin, öl samt starkare drycker fanns att köpa även här, om man som vi vill lyxa till det. Hundrummet här delades med andra hundägare men det fanns flera burar, och allt var i ett annex. 

Sista sträckan på 1.6 mil kändes hur lätt som helst att gå! Nu kunde vi ju detta. Framme på Storulvån väntade oss en trerätters igen, med dryckespaket. Storulvån är störst av alla dessa fjällstatoner och innehåller allt man behöver!

Vi åt FANTASTISKT gott på alla tre fjällstationerna, lokalproducerat. Personalen som bestod av ungdomar gjorde verkligen allt detta till en upplevelse, presenterade mat, berättade historien om stationerna. Vid bokningen kunde man även uppge speciella måltidsönskemål/allergier.

Det som också var trevligt var att alla människor vi åt middag med, träffade på under vandringen, samtalade med i bastun, har ju samma/likvärdiga intressen och det gör ju att stämningen var den bästa!

Vi valde ju en typ av lyx-vandring med allt som ingick, hyrde linne/handdukar och lagade ingen mat. Kostnad 2 vuxna och hund (jo det kostar extra) gick på 6500kr. Endast dryck tillkommer utöver detta. 

Rekommendationer/Tips/Bäst å Sämst :

  • Rejäla vandringskängor och stavar! 
  • Går du med hund så är det väldig bra att koppla hund i ett midjebälte, då har du händerna fria. 
  • Mycket renar gjorde hunden gaaaalen och drog nästan omkull en! Men vilken naturupplevelse!!
  • Mycket sten på vissa sträckor, försenade vandringen åtskilligt! 
  • Att gå i en triangel gör att det är nya vägar varje dag 

En fantastisk trevlig vandring!

Röra på sig under nästan 5 mils vandring, bo bra och äta väldigt gott i väglöst land, träffa liksinnade människor och få en fantastiskt service i ingemansland var fantastiskt och rekommenderas!

Att tänka på är att det går absolut inte att jämföra en mils vandring längs asfalterade vägar när det gäller tiden, man får plussa på åtskilliga timmar.

191217 | Monika Aronsson