Leva livet > Reseberättelser > Europa > Malaga: Minisemester på Villa Sunshine
aug 2023Europa

Malaga: Minisemester på Villa Sunshine

Den 27 februari flyger jag och min väninna Maria till Malaga på en minisemester i fem dagar med yoga och vandring. Vi har bokat in oss på Villa Sunshine som drivs av Jörgen och Lottis Nyberg. Deras ställe ligger utanför Nerja på vägen upp mot Frigiliana vid Rio Seco ”den torra floden”. Ställer drivs som B&B och ligger fantastiskt med bergen mot norr och havet i söder.

Minisemester på Villa Sunshine

Vi flög billigt och bekvämt med Norwegian från Köpenhamn till Malaga. En resa på ca tre timmar. Även RyanAir flyger denna rutt. På Malagas flygplats finns det gott om biluthyrningsfirmor. Du hittar lätt och bekvämt din bil på nedre plan i ankomsthallen.

Vi valde att åka flygbuss in till Malagas centrum för att äta lunch, insupa kultur och atmosfär. Det finns gott om sevärdheter för den intresserade i Malaga. Efter detta stopp åkte vi vidare till Villa Sunshine utanför Nerja.

Du kan välja att hyra bil, ta lokalbussen eller att åka taxi de 5 milen till Nerja. Taxi kostar ca 70 euro.

Varje morgon startades med ett yogapass på takterrassen vid soluppgången. Efter avslutat yogapass intog vi en god frukost som bestod av närproducerade produkter samt egenodlade avokado och apelsiner.

Att sitta och blicka över de magiska bergen i norr eller mot det glittrande havet i söder är en lisa för själen under tiden du avnjuter din frukost.

Vi hade bokat in en vandring till Frigiliana en av de vackraste byarna i Andalusien. Även kallad den ”Vita byn”. Vandringen är brant och du vandrar sakta uppför medan du andas in den härliga bergsluften.  Frigiliana är byggd på en bergssida, det resulterar i den branta vandringen. Vandringen känns ändå lätt då du går genom en färgsprakande natur som består av mängder med blommor, underbara växter, odlingar med citroner, apelsiner, mango, granatäpplen och avokado.

Frigiliana består av vitkalkade hus, smala slingrande gator, ändlösa trappor och ligger 300 meter över havet. Att blicka ut över den omgivande landsbygden, Nerja och havet gör utsikten uppifrån Frigiliana magnifik.

En av dagarna var vi i Nerja. I Nerja finns det gott om restauranger och caféer. Där serveras god och prisvärd mat såsom de traditionella rätterna paella, tortilla som är en spansk omelett med potatis, lök och ägg, tapas, oliver, spanska korvar och mycket mer.

Små pittoreska gränder utan biltrafik leder dig runt i Nerja. Du tar dig lätt runt gående. I centrala delen av Nerja ligger ”Balcon de Europa” vilket är en underbart vacker plats med utsikt över havet. Både Frigiliana och Nerja erbjuder shopping, konst, kultur och historia för den intresserade.

Om du vill ta en paus med ett dopp i havet finns flera fina badstränder mitt i centrum av Nerja.

Vi vandrade även på Rio Seco den torra floden ned till havet och Nerja. Där blev det ett dopp i havet som var 18 grader i februari. Solen och klimatet är behagligt året om i denna del av Spanien.

Under vår vistelse på Villa Sunshine fanns även tid för avkoppling vid poolen och på terrassen. Vi avnjöt även avslappnande massage och många trevliga samtal.

En härligt avkopplande minisemester i februari som jag varmt kan rekommendera.

200824 | Ulla-Britt Karlsson