Leva livet > Reseberättelser > Asien > 5 stjärnig resa till Turkiet
aug 2023Asien

5 stjärnig resa till Turkiet

En avkopplande och underbar all inclusive resa på topphotell i vackra Side innefattande historiska utflykter, kulinariska läckerheter från det Turkiska köket, underhållning på hotellet, havsbad & poolhäng.

5 stjärnig resa till Turkiet

Förra året bestämde min vän och jag oss för att resa till Turkiet, en resa som vi länge pratat om att göra. Vi ville slå på stort och unna oss boende på ett femstjärnigt hotell. Vi tog ett tidigt flyg från Göteborg, och landade i Turkiet tidig eftermiddag, så vi hade många timmar kvar av dagen. Hotellet som vi bodde på heter Tui Sensatori Barut Sorgun och vi bodde i ett stort familjerum med AC och havsutsikt. Rummen var mycket fina och fräscha och personalen höll en väldigt hög service. Då vi hade all inclusive ingick all mat och dryck, det var väldigt hög klass på maten. Det finns sex olika restauranger för alla smaker att välja på.

Det finns pooler för barn och vuxna på hotellet, och vi höll till vid en pool som var enbart för vuxna, lugnt och skönt. När vi inte låg vid poolen, så gick vi ner till havet som låg cirka 150 meter från hotellet. Stranden är privat och solstolar/parasoller och handdukar ingår. Solstolarna står inte alls tätt, så det är luftigt och skönt. Extra lyxigt kändes det när vi låg och solade och blev uppassade med kalla drycker. Varje dag åt vi lunch vid havet på hotellets egna matställe. Stranden består av klappersten och sandstrand och det gick bra att bada då det inte var några höga vågor.

Det var varken bråddjupt eller långgrunt, utan alldeles lagom att bada där.

På kvällarna roade vi oss med underhållning på hotellet som hade hög klass, det var allt i från bio, musikunderhållning och dansuppvisning.

Vi tog bussen in till gamla stan i Side för att insupa en heldag av historiska monument. Vi började med amfiteatern som byggdes på 20 talet e.Kr och den var väldigt välbevarad. Vi satt där en stund i stillhet och tänkte på historiens vingslag och njöt av den magnifika utsikten. Vi gick vidare ner mot hamnen och avnjöt en god middag och sedan blev det lite shopping. Finns gott om butiker och restauranger i den gamla delen av Side. Det är väldigt vackert och mysigt där, att promenera längs hamnen är en fröjd för ögat.

Vi avslutade dagen med att besöka Apollo templet som ligger vackert vid havet, det är en historisk plats som många vill se.

Här kommer lite bra tips! 

  • Enklast att betala med euro. 
  • Ta gärna med badskor. 
  • Provsmaka gärna gözleme, turkiska tunnbröd fyllda med spenat och fetaost, finns även med chokladfyllning, så goda. Finns att få tillagade vid stranden.

Vill avsluta med att jag kan varmt rekommendera detta resmål, fint boende, otroligt god mat, god service och hög standard och en mycket trevlig personal som gör sitt allra bästa för att man ska trivas. Kommer absolut att åka hit igen!

200801 | Iwona Andersson