Leva livet > Guider > Sverige > Stockholms bästa bagerier
apr 2023Sverige

Stockholms bästa bagerier

Doften av nygräddade bullar och nybakt bröd – finns det något bättre? I Stockholm finns det gott om bagerier som serverar allt från surdegsbröd och frallor till bakverk och kanelbullar. I den här guiden hittar du Stockholm bästa bagerier.

1. Stora Bageriet

Centralt beläget på Östermalm hittar du Stora Bageriet. Förutom himmelska bullar hittar du även riktigt smarrig frukost och gott kaffe.

Adress: Sibyllegatan 2 | Hemsida

2. Lillebrors bageri

Lillebrors bageri hittar du på Rörstrandsgatan i Birkastan. Här kan du endast köpa med dig bröd och bakverk hem då det inte finns plats att sitta kvar och fika. Men det är väl värt ett besök, det är ett av Stockholmarnas favoritbageri.

Adress: Rörstrandsgatan 10 | Hemsida

3. Svedjan Bageri Söder

Mysigt kafé och bageri vid Zinkensdamm där kvalité står i fokus. Dessutom kommer en del av ingredienserna från familjens gård uppe i Norra Sverige.

Adress: Brännkyrkagatan 88 | Hemsida

4. Ingrid

Hos Ingrid hittar du smöriga bullar, goda vegetariska soppor och väldigt gott kaffe. Rekommenderar verkligen deras kardemummabullar! Det finns begränsat med sittplatser.

Adress: Regeringsgatan 91 | Hemsida

5. Tössebageriet

Tössebageriet är ett av Stockholms äldsta och mest besökta bagerier. Det är ett klassiskt svenskt bageri och konditori med moderna influenser.

Adress: Karlavägen 77 | Hemsida

6. Valhallabageriet

Valhallabageriet är främst kända för sitt surdegsbröd, men serverar även välsmakande bullar och bakverk. Nuförtiden finns Valhallabageriet på flera platser runt om i Stockholm, men orginalet finns på Valhallavägen på Östermalm.

Adress: Vallhallavägen 174 | Hemsida

7. Vete-katten

En riktig klassiker! Vete-Katten har funnits sedan 1928 och här bakas allt från grunden med fina råvaror. Du kan hitta allt från nygräddat bröd till kakor, praliner och tårtor i butiken.

Adress: Kungsgatan 55 | Hemsida

8. Fabrique

Det kända stenugnsbageriet som är kända framförallt för sin levain, men deras bullar och matiga smörgåsar är också riktiga favoriter. Fabrique finner du på mängder av adresser runtom i Stockholm.

Adress: Se Fabriques hemsida

230405 |