Leva livet > Guider > Sverige > 5 saker att göra kring Höga Kusten
sep 2023Sverige

5 saker att göra kring Höga Kusten

Höga Kusten är ett världsunikt område i Sverige med en natur gjord för minnesvärda upplevelser. Ett måste att besöka helt enkelt. Här kommer 5 tips på saker att göra i området.

1. Vandring i Höga Kustenleden

En 129 km lång vandringsled som sträcker sig längs med kusten och genom skogar och berg. Det finns flera olika sträckor att välja mellan, och vandringen erbjuder fantastiska vyer över kusten och havet.

2. Besök Skuleskogen Nationalpark

En nationalpark som ligger vid foten av Skuleberget, med en varierad och spännande natur med höga klippor, djupa dalar och skogar. Här finns också en hängbro som sträcker sig över en djup klippa.

3. Utforska Höga Kustenbron

En av Sveriges mest imponerande broar, med en spännvidd på 1 210 meter och en höjd av 180 meter över havet. Här kan man ta en promenad längs den nya promenadbanan på bron och njuta av utsikten.

4. Besök Ulvön

En vacker ö utanför kusten, som är känd för sin fiskeindustri och sina röda stugor. Här kan man njuta av den avslappnade atmosfären, utforska ön och besöka några av de lokala restaurangerna.

5. Fågelskådning i Hornöberget

Ett naturreservat som är känt för sitt rika fågelliv, särskilt under vår och höst när många fåglar migrerar genom området. Här kan man också vandra längs med kusten och njuta av den vackra naturen.

230502 |