Leva livet > Guider > Sverige > Göteborgs bästa bagerier
jun 2023Sverige

Göteborgs bästa bagerier

I Göteborg finns det gott om mysiga kaféer och bagerier. Vi har samlat våra fem favoriter, som vi starkt rekommenderar att du provar när du är på besök i staden.

Café Husaren
I ett K-märkt hus i hjärtat av Haga hittar du hemtrevliga Café Husaren. Här kan du avnjuta goda mackor och bakverk. Du får inte missa ‘’Hagabullen’’, känd som världens största kanelbulle!

Adress: Haga Nygata 28, 411 22 Göteborg | Hemsida

 

Brogyllen
Familjeägt wienerkonditori från 1962. Hos Brogyllen kan du unna dig en god fika i form av matbröd direkt från stenugn, tårtor, bullar och andra bakverk.

Adress: Västra Hamngatan 2, 411 17 Göteborg | Hemsida

 

Da Matteo
Säg ha Göteborgs godaste kaffe! Oftast fullsatt med en trevlig uteservering på sommaren, mitt på Magasinsgatan. Kunnig personal som du alltid kan rådfråga gällande kaffet.

Adress: Magasinsgatan 17A, 411 18 Göteborg | Hemsida

 

A43 Coffee
Mitt på Avenyn finner du en liten specialiserad kaffebar vid namn A43 Coffee. Vill du kanske ta en paus i shoppingrundan med en god kaffe? Då kan vi verkligen rekommendera A43! Gott kaffe från alla världens hörn och kunnig personal!

Adress: Kungsportsavenyen 43,  411 36 Göteborg | Hemsida

 

Kafferosten
Alltid hembakat! Tvillingsystrarna som är ägare av caféet använder sig alltid av egna recept när de skapar tårtor och bakverk. Väggarna inne i lokalen pryds av konst av alla olika slags konstnärer som byts ut månadsvis. Du kan njuta av din fika inne i den levande lokalen eller ute på den inglasade uteplatsen, även hunden är välkommen in!

Adress: Linnégatan 62, 413 08 Göteborg | Hemsida

220628 |