Leva livet > Guider > Sverige > Besöksguide Stockholm
jun 2023Sverige

Besöksguide Stockholm

Stockholm, vår vackra huvudstad. Här finns otroligt mycket att upptäcka och uppleva, därför har vi samlat våra Stockholmsfavoriter som vi hoppas ger er inspiration inför ert nästa besök i staden.

1. Djurgården

Djurgården är ett utmärkt exempel på hur vacker Stockholms stadsnära natur är. En promenad runt Djurgården är nästan ett måste när man besöker Stockholm. Har man gott om tid kan man gå hela rundan runt bort till kaféet Blockhusporten, där det finns en härlig uteservering att sitta och njuta på.

2. Muséer

Det finns gott om bra muséer i vår huvudstad. Några favoriter Moderna museet, Fotografiska, ABBA The Museum och Nordiska museet.

3. Rosendals Trädgårdar

Rosendals Trägårdar är en handelsträdgård med grönsaks- och blomsterodling, en fruktträdgård, blomsterrabatter, rosenträdgård, vinodling och mycket mer. Det finns även ett mysigt Här finns även ett mysigt kafé som serverar välsmakande lunch, fika och smörgåsar. Vackert att besöka för picknick på sommaren när det är varmt, skördefest på hösten och mys i växthusen på vintern.

4. Frukost

I stockholm finns det gott om goda frukostställen i varierande prisklass. Några favoriter är Pom & Flora, Nybrogratan 38 och Mellqvist Kaffebar.

5. Drottningsholms slott

Gör en dagsutflykt till Sveriges bäst bevarade kungliga slott, kungafamiljens permanenta residens och ett av Stockholms tre världsarv – Drottningholms slott. Slottet och parken är till största delen öppen för besökare året om.

6. Fjäderholmarna

Ta en tripp till Stockholms närmaste skärgårdsö – Fjäderholmarna! Strosa runt och njut av miljön eller slå dig ner för en picknick eller besök någon av öns restauranger, caféer eller glassbar. Här finns även flera små butiker med konsthantverk som är väl värda ett besök.

7. Hotell

Det går ingen brist på bra hotell i vår kära huvudstad. Några favorithotell är Haymarket by Scandic, Hobo, Clarion Hotel Sign och Elite Palace Hotel Stockholm.

8. Gamla stan

Stockholms mysigaste kvarter är definitivt Gamla stan. Gamla stan är fylld av vackra gränder, restauranger och barer i unika miljöer samt sevärdheter. Här kan man ser landmärken som kungliga slottet, svenska akademin och många fina statyer och kyrkor.

9. Restauranger

I Stockholm finns ett enormt utbud av otroliga restauranger. Några av våra bästa restaurangtips är L’Avventura, Sandhäxan, Kasai, Spanjorskan och Strandvägen 1.

220629 |