Leva livet > Guider > Sverige > Nöjesparker i Sverige
sep 2023Sverige

Nöjesparker i Sverige

Planerar du inför en sommar i Sverige? Runt om i vårt avlånga land finns massvis med nöjesparker, stora som små! Här har vi samlat några av de nöjesparker du inte får missa om du är ute efter en fartfylld sommar.

Gröna Lund, Stockholm

Gröna Lund, Stockholm

 1. Liseberg, Göteborg

  Sedan 1923 har Liseberg tagit emot besökare för alla världens hörn. Liseberg är även Nordens största nöjespark, parken har även öppet under halloween och jul!

  Till Liseberg

 2. Tosselilla Sommarland, Tomelilla, Skåne

  Denna nöjespark i Tomelilla är Skånes största sommarland. Här finner du aktiviteter för hela familjen! Utöver berg-och dalbanor och karuseller finner du ett jättestort vattenland. Perfekt för att svalka ner sig i sommarvärmen!

  Till Tosselilla Sommarland

 3. High Chaparral, Hillerstorp, Skåne

  En nöjespark utöver det vanliga! Vill du uppleva vilda västern? Då är detta en nöjespark för dig. Här träffar du cowboys, banditer och andra karaktärer från vilda västern! High Chaparral har fått priset för Sveriges bästa temapark flertalet gånger.

  Till High Chaparral

 4. Skara Sommarland, Skara, Västergötland

  Skandinaviens största vattenpark! Utöver det stora och fartfyllda vattenlandet finner du även berg-och dalbanor och massvis med karuseller. Får du inte nog av vattenlandet och karusellerna hittar du även en tre häftiga gokartbanor!

  Till Skara Sommarland

 5. Halmstad äventyrsland, Halmstad, Halland

  Här får du en heldag fylld med äventyr! Halmstad äventyrsland erbjuder flera temaparker, bland annat vattenland, karuseller, dinosaurieland, piratland och sagoland. En nöjespark för hela familjen!

  Till Halmstad Äventyrland

 6. Astrid Lindgrens Värld, Vimmerby, Småland

  Ett säkert kort för hela familjen! Träffa de folkkära sagofigurerna från Astrid Lindgrens sagor. Du kan även se på när de spelar upp delar ur böckerna i deras olika teaterföreställningar.

  Till Astrid Lindgrens Värld

 7. Pite Havsbad, Piteå, Norrbotten

  Oavsett om du är äventyrslysten eller är ute efter avkoppling så hittar du det du söker på Pite Havsbad. Här erbjuds fartfyllda vattenrutschbanor med tidtagning så att du kan utmana dina nära & kära. Du finner även en härlig sandstrand, sport och lek, spa, sommartivoli, gokart och inomhuslekland.

  Till Pite Havsbad

 8. Gröna Lund, Stockholm

  Sveriges äldsta tivoli! Här finner du massvis med attraktioner, spel, lotterier och underhållning. På sommaren anordnar Gröna Lund även konserter med några av de största artisterna från Sverige och världen.

  Till Gröna Lund

230225 |