Leva livet > Reseberättelser > Nordamerika > Vår drömsemester – Karibienkryssning
jul 2023Nordamerika

Vår drömsemester – Karibienkryssning

Inför dotterns 50-årsdag bokade maken och jag en Karibienkryssning tillsammans med henne och hennes man. Vi valde 7-dagars kryssning i Västra Karibien med Celebrity Cruises och deras fartyg Summit som är ett "mindre" kryssningsfartyg med ca 2100 passagerare.

Vår drömsemester - Karibienkryssning

Fartyget utgick från San Juan, Puerto Rico och vi kryssade till öarna St Thomas, St Lucia, Antiqua, St Kitts och Barbados. Vi bokade kryssningen hos Resia men flygbiljetter och hotell bokade vi själva p nätet.

Resan startade på onsdagen i Göteborg och vi flög via London till Miami där vi övernattade innan vi flög vidare till San Juan där vi också övernattade. På fredag förmiddag gick vi ombord skeppet och lämnade San Juan fredag kväll. Vi hade bokat hytt med balkong och det visade sig vara ett lyckat val. Där kunde vi njuta av de ljumma, stjärnklara nätterna på Karibiska havet. Hytten var stor och ljus med alla bekvämligheter som ac, tv och stor skön dubbelsäng.

Vi reste i Aqua Class vilket innebar att all mat och dryck var inkluderad i de flesta restauranger, kaféer och barer. Vi hade också fri room service 24 timmar samt kanapéer i hytten varje eftermiddag, samt ibland en flaska champagne eller vin. En av restaurangerna var också exklusiv för Aqua Class och där åt vi middag de flesta kvällarna. Valmöjligheterna var många och allt smakade utsökt på samtliga ställen.

Det fanns mat att tillgå 24 timmar/dygn. De enda pristilläggen förekom om vi beställde de dyraste spritsorterna eller vinerna.

Varje dag fick vi ”The daily Planner” där alla dagens aktiviteter på skeppet var specificerade från kl 06.00 till midnatt. Det fanns en storslagen teatersalong där det bjöds på underhållning med två föreställningar varje kväll. Även i barerna och kaféerna var det underhållning av olika slag. Man kunde verkligen sysselsätta sig hela dagen med tävlingar, quiz eller bingo. De som valde att stanna ombord när vi låg i hamn kunde slappa vid poolen, vila på soldäck eller besöka spa, gym eller relaxavdelning.

Första ön vi kom till var St Thomas. Vi lade till i Charlotte Amalie och där vimlade det av diamantbutiker, vilket det gjorde på samtliga öar vi besökte. Många hade bokat utflykt till olika sevärdheter och stränder. Vi föredrog taxi till Magens Bay Beach vilken är utsedd av National Geographic till en av världens vackraste stränder.

Efter ännu en lugn natt till havs kom vi till St Lucia, en ö med tropisk grönska. Också här fanns ett antal olika utflykter att välja på bland annat till en av Karibiens bästa botaniska trädgårdar och till bergen ”stora och lilla Piton.”

Nästa ö vi anlände till var Antigua med staden St John’s. Här kunde vi bland annat besöka den vackra katedralen med sina höga spiror och Nelsons Nationalpark.

Många valde dock att tillbringa dagen på Dickenson Bay Beach endast 15 min från hamnen.

St Kitts var nästa ö, där fanns utflykter till Brimstone Hill Fortress National Park och Mount Liamuiga, en 3792-foot hög vulkan. Även här fanns det olika stränder att välja på. Sista ön vi kom till var Barbados, en vacker ö med bland annat Orchis World, en botanisk trädgård med över 20000 orkidéer. Wildlife Reserve med alla apor var också sevärt. Nästa morgon var vi tillbaka i San Juan efter en oförglömlig kryssning där allt var till belåtenhet, ja faktiskt över förväntan. Vi ger högsta betyg till såväl personal, mat, hytterna och servicen.

Vi stannade ytterligare tre nätter i San Juan och tillbringade dagarna med bad, promenader och restaurangbesök. Det fanns mycket att se i staden och stränderna fanns 10 minuter från hotellet. Hemresan till Göteborg gick non stop via Charlotte och London utan övernattningar. Inget jag rekommenderar.

Lite fakta

  • Kryssningen bokade vi hos Resia och vi betalade ca 30000 sek/2 personer. 
  • Vi bokade billiga flygbiljetter via Ticket Gbg-London-Miami-San Juan, San Juan-Charlotte-London-Gbg 10150 sek/2 personer
  • Hotellrum bokade vi på nätet 1 natt Miami samt 1+3 nätter i San Juan i rum för 4 personer: 3500 sek/2 personer.
  • Så fasta kostnader för 2 personer ca 43650 sek. 
  • Visum behöver man inte men man måste ansöka om ESTA och det kostade 14 US dollar/person
200718 | Ingeborg Trofast