Leva livet > Reseberättelser > Nordamerika > Lyxsemester i Karibien – värd varenda krona
apr 2020Nordamerika

Lyxsemester i Karibien – värd varenda krona

Jag är en 56 årig kvinna, som gillar allt kul här i livet, är väldigt aktiv i fritiden. Jag tillbringade två lyxiga veckor i Punta Cana, som ligger i Dominikanska republiken. Jag har aldrig varit där förut, det var en ren tillfällighet att jag valde just det resmålet på Vings hemsida. Jag ville bort, letat efter en Sista Minuten resa, såg en billig flygstol till ett ställe som heter Punta Cana som jag inget visste om. 

Lyxsemester i Karibien - värd varenda krona

Jag valde ändå att köpa paketresa, 14 nätter för 20 000 med flyg och All inclusive hotell, som sedan visade sig att vara ett klokt val. I summan ingick även flygmat, underhållning ombord (filmer) och transfer till och från hotellet, det rekommenderas. Resan tog ca tio timmar, jag satt vid fönstret och fick se underbara landskap. Jag åkte själv. Träffat där en annan svensk kvinna som också åkte ensam, så vi gick överallt tillsammans. Det är alltid roligare att vara fler.

Punta Cana ligger vid Dominikanska republikens sydöstra kust, precis där Atlanten blir Karibiska havet.

Det är en grön ö. Den härliga sandstranden Bavaro beach är ca 5 mil lång och endast tillgänglig för de som bor i en av kustens All inclusive hotell, så köper du endast flygstol som jag var på väg att göra, så får du leta efter offentlig strand, som kanske inte är lika ren och behaglig som den här privata strandsträckan.

Här finns några av kustens bästa hotell, där All Inclusive ingår i priset, som ex. mitt hotell som hette Vista Sol Punta Cana Resort. Det är en jättestor anläggning, och som jag varmt rekommenderar för alla, likaså ensamresenärer, par, seniorer eller barnfamiljer.

I 2 veckor var jag totalt bortskämd med allt man kan tänka sig. Ett par steg ifrån mitt rum som hade poolutsikt, låg bufférestaurangen där de serverade frukost, lunch och middagsbuffé, allt var jättegott. Om man ville så kunde man äta middag istället på någon av områdets 5 andra restauranger (japansk, sushi, mexikansk, amerikansk barbecue eller gourmet). Allt var förstklassigt!

All inclusive innefattar även drinkar på hotellets barer dag- eller kvällstid och underhållning, förmiddagar på stranden, eftermiddagar vid poolen, kvällstid på scenen.

Om man inte ville ligga vid hotellets 3 poolområden var sandstranden och havet bara några steg bort, gratis solsängar fanns överallt.

På gården var man omgiven av kokospalmer och vackra trädgård med blommor, exotiska påfåglar, ankor, det fanns inhägnade ställen för flamingos, ödlor, papegojor.

Jag var på två båtutflykter för att se lite mer, åkte till Saona Island som ligger ca 1 timme bort vid Karibiska havet. Köpt utflykten på hotellet. Vi åkte buss till den lilla fiskebyn Bayahibe, färdades förbi kakao och sockerplantager. Sedan tog vi katamaran, där det var musik, dans, drinkar, stannade vid de kända naturliga bassängerna mitt ute på havs innan vi nådde ön för sol och bad på den fantastiskt fina vita sandstranden med kokospalmer och klarblått vatten.

En annan gång var jag på snorklingstur med en mindre båt inte långt ifrån Punta Cana, såg många fina fiskar, delfiner. Stannade till vid ett naturreservat där man kunde bada i skönt klarblått vatten.

Det finns andra intressanta utflykter att köpa på hotellen eller via Ving guiden, man kan åka till huvudstaden Santo Domingo, man kan åka på Valskådning (knölvalar) om man är naturälskare, ta en tur om man vill se små lokala byar och bekanta sig med landets kultur och traditioner, det finns utflykter för vuxna och barn, men säkrast att åka med lokal eller skandinavisk guide. Att åka runt på egen hand är inte rekommenderat.

Vädret i Dominikanska Republiken är perfekt för resor när det är höst, vinter och vår i Sverige, det är 27-29 gr varje dag, inte så svettigt som t ex. i Thailand. Kan komma regnskurar som varar ca 5 minuter, sedan skiner solen lika varmt igen.

Jag rekommenderar att ta vaccinationer och den drickbara koleralösningen som Vaccinationscentral erbjuder, många av oss blev magsjuka, det är helt annan bakterieflora än det vi har i Sverige.

Kom ihåg att ta med adapter till eluttag, som passar USA! Ta med dollar och dominikanska pesos.

Wi-fi funkar ganska dåligt i Dominikanska Republiken, ringa / ta emot samtal via det vanliga telefonnätet är jättedyrt ! Det är bäst att stänga av telefonen eller lämna den hemma.

200422 | Gabriella Ocsko