Leva livet > Guider > Underhållning > 7 tips på Halloweenfilmer
sep 2023Underhållning, Högtider

7 tips på Halloweenfilmer

Höstmörkret är här, det är Halloween och dags för Halloweenfilmer! Kryp upp i soffan med ditt favoritsnacks och kika igenom dessa rysande filmer. Nedan listar vi allt från klassiker till nyare skräckfilmer.

1. Nightmare on Elm Street (1984)

Här har vi en klassiker, en fruktansvärt ärrad Freddy Krueger som mördades av en lynchmobb återvänder flera år senare i sin mördares tonåringars skrämmande mardrömmar.

Finns på Viaplay.

2. Friday the 13th (2009)

Ungdomar, läger och fredagen den 13:e, visst låter det som en klassisk skräckfilm? I denna nyversion av den klassiska slasherfilmen får vi följa en grupp unga lägerledare. Deras närvaro väcker den maskerade och mordiska galningen Jason Voorhees, hur ska detta gå?

Finns på Netflix.

3. Paranormal Activity (2007)

Regissören Oren Pelis debutfilm med en budget på endast 16 000 dollar. Denna skräckfilm blev direkt omtalad och har sedan premiär dragit in 200 miljoner dollar, den har också fått 7 uppföljare, varav en har premiär 2023. Gillar du det övernaturliga är detta en filmserie för dig!

Finns hos Viaplay.

4. Låt den rätte komma in (2008)

Här har vi en hyllad svensk vampyrfilm. Den 12-årige Oskar som är mobbad i skolan blir vän med den udda nya grannflickan, som behöver färskt blod för att överleva.

Finns hos C More.

5. Annabelle (2014)

Den gravida frun Mia får en perfekt present från sin man John. Presenten består av en unik docka klädd i en vacker bröllopsklänning. Men Mia får inte låta sig själv luras, detta är inte en vanlig docka och Mias glädje blir kortvarig. Vad är det som är så speciellt med denna docka?

Finns hos HBO Max.

6. IT (2017)

Maine är en småstadsidyll som hitintills klarat sig utan större hemskheter. Men en dag stöter några ungdomar på en hemskt kraft, i form av en clown kallad Pennywise. Clownen livnär sig på barnen i trakten och när barnen inser att de vuxna inte kan hjälpa till inser dom att ingen kan förgöra monstret – förutom dom själva.

I filmen får du även följa den svenska skådespelaren Bill Skarsgård som spelar Pennywise.

Finns hos HBO Max.

7. Exorcisten III (1990)

En erfaren polis får ett mordfall på sitt skrivbord och startar utredningen. Efter ett tag början han tro att en seriemördare som avrättats för länge sedan återvänt i form av en demon.

Finns hos Netflix.

Missa inte våra andra guider inför Halloween:

221014 |