Leva livet > Guider > Underhållning > 10 roliga gratisaktiviteter i vår och sommar
apr 2023Underhållning

10 roliga gratisaktiviteter i vår och sommar

I dessa tider där allt blir dyrare behöver fler och fler tips på aktiviteter som inte kostar massor av pengar. Som tur är finns det gott om roliga aktiviteter som är helt gratis att ta del av i vårt avlånga land. Vi har därför listat 10 roliga aktiviteter som är helt gratis att ta del av.

1. Promenera i naturen. Finns det något mer rogivande än en promenad i vår vackra natur? Ta dig till din närmsta skog, park eller botanisk trädgård för en härlig stund med frisk luft i lungorna.

2. Lägg lite godsaker du har hemma i en korg, ta med en filt och bege dig till din närmsta park för en mysig picknick. Antingen kan du bjuda med dig vänner och familj, eller kanske sitta själv och läsa en god bok.

3. Besök ett museum. Vi har många intressanta museer runt om i landet, och många av dem är gratis att besöka. Bor i Göteborgsområdet har vi skrivit en artikel där vi listar Göteborgs bästa museum, du hittar artikeln här.

4. Besök gratisfestivaler och konserter! Runt om i landet anordnas varje år flera gratisfestivaler och konserter. Har din stad kanske en stadsfest eller något musikevenemang planerat i vår och sommar? Se isåfall till att boka in det i kalendern!

5. Gå till biblioteket och låna böcker! Djupdyk i ett nytt ämne, eller försvinn in i en ny värld.

6. Besök naturreservat, forntidslämningar, kulturarv, gamla kyrkor eller andra sevärdheter. Vi har gott om sevärdheter i vårt avlånga land som är kostnadsfria att besöka.

7. Anordna en spelkväll med familj och vänner. Be alla ta med sig varsitt sällskapsspel och ni har en riktig helkväll framför er!

8. Turista i din egen stad. Låtsas att du aldrig har varit i din egen stad förut och lek turist. Du lär upptäcka detaljer och saker du aldrig har tänkt på förut.

9. Testa en ny träningsform eller ett nytt pass. På YouTube finns mängder av gratis träningspass för alla smaker. Yoga, dans, meditation, styrketräning och pilates är bara exempel på träningsformer du kan testa på helt gratis.

10. Lär dig något nytt! Det finns många hemsidor som erbjuder gratiskurser. Spana in Kurser.se och hitta en rolig kurs som passar dina intressen!

230417 |