Leva livet > Guider > Underhållning > Sällskapsspel för hela familjen i sommar
jun 2023Underhållning

Sällskapsspel för hela familjen i sommar

Sommarlovet är en fantastisk tid att koppla av, ha kul och skapa minnen tillsammans som familj. Och vad kan vara bättre än att samlas runt bordet och spela roliga sällskapsspel? Sällskapsspel är inte bara underhållande, de kan också främja samarbete, kreativitet och skapa en gemensam upplevelse för alla åldrar. Så oavsett om ni är ute efter spänning, strategi eller skratt, har vi satt samman en lista med sällskapsspel som hela familjen kan njuta av i sommar. Ta fram spelbrädet, blanda korten och ge er in i en värld av gemenskap och skratt!

 1. Carcassonne: Ett strategiskt spel där spelarna bygger en medeltida landskap genom att placera brickor på spelbrädet. Det är lätt att lära sig och kan spelas av både barn och vuxna.

  Till spelet

 2. Ticket to Ride: Ett roligt spel där spelarna försöker bygga järnvägar över olika städer för att ansluta destinationer och samla poäng. Det finns olika versioner av spelet, som passar både för barn och vuxna.

  Till spelet

 3. Dixit: Ett kreativt och visuellt spel där spelarna använder fantasirika kort för att beskriva och gissa på olika sätt. Det är ett underhållande spel som stimulerar kreativiteten och konversationen.

  Till spelet

 4. Codenames: Ett lagbaserat spel där spelarna försöker hitta sina hemliga agenter genom att ge ledtrådar till sina lagkamrater. Det är både taktiskt och spännande och kan spelas i stora grupper.

  Till spelet

 5. Pandemic: Ett samarbetsbaserat spel där spelarna arbetar tillsammans för att stoppa spridningen av olika sjukdomar över världen. Det är en utmaning att samarbeta och strategiskt planera för att övervinna spelet.

  Till spelet

 6. Labyrint: Ett spel där spelarna flyttar gångar och letar efter skatter i en föränderlig labyrint. Det är enkelt att förstå och passar bra för både yngre och äldre spelare.

  Till spelet

 7. UNO: Ett klassiskt kortspel där spelarna försöker bli av med sina kort genom att matcha färger och siffror. Det är enkelt och snabbt spel som kan spelas om och om igen.

  Till spelet

 8. Alias: Ett ordspel där spelarna beskriver och gissar på olika ord utan att använda det faktiska ordet. Det är roligt och utmanande samtidigt som det stimulerar ordförråd och kommunikation.

  Till spelet

 9. Sagospelet: Ett pedagogiskt spel som låter yngre spelare skapa sina egna sagor genom att använda olika bildkort. Det är ett kreativt spel som främjar fantasin och berättarförmågan.

  Till spelet

Hoppas dessa spel ger er en rolig och minnesvärd sommar tillsammans som familj!

230629 |