Leva livet > Guider > Högtider > Enkla bakverk till Halloween
jan 2025Högtider

Enkla bakverk till Halloween

Funderar du på vad du ska bjuda på för bakverk till Halloween? Här har vi samlat våra bästa tips på bakverk som inte är allt för komplicerade. Smaklig spis!

Marängspöke, halloween, bakverk

Marängspöke

Ingredienser:

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl florsocker
  • 1 krm ättiksprit (12%)
  • 3 äggvitor
  • 25 g mörk choklad

Gör såhär:

  1. Börja med att sätta ugnen på 100°C
  2. Använd dig av en elvisp och vispa äggvitorna med hälften av sockret och ättikan i en rostfri bunke. Detta gör du i ca 2 minuter på medelhastighet.
  3. Tillsätt resten av sockret och vispa till fast maräng, ca 4 minuter på hög hastighet.
  4. Sikta ner florsockret i marängen och vänd ner det med en slickepott, försiktigt.
  5. Använd en spritspåse och fyll med maräng. Spritsa 12 marängspöken på en plåt med bakpapper.
  6. Låt stå i mitten av ugnen i 1 1/2 timme.
  7. Stäng av ugnen och låt marängspökena stå kvar på eftervärme i 30 minuter.
  8. Över ett vattenbad ska du nu smälta chokladen.
  9. Måla ögon på marängerna av den smälta chokladen
  10. Nu har du färdiga marängspöken! BU!

Mumiekakor, chokladkakor, Halloween

Mumiekakor

Ingredienser

  • 1 förpackning valfria kakor

Glasyr:

  • 2 dl florsocker
  • 2 msk vatten

Ögon:

  • 1 dl vita chokladknappar (ögonvita)
  • 1 dekorationsfärg (svart pupill)

Gör så här:

  • Blanda florsocker och vatten till en glasyr. Drissla över kakorna.
  • Limma fast ögonvitorna med en klick glasyr på undersidan och dutta dit en svart prick i mitten.

Halloween,Spiderweb,Cake,Made,Of,Sticky,Chocolate,Cake,Swedish,Kladdkaka,

Spindel-kladdkaka

Ingredienser

  • Baka en kladdkaka eller köp en färdig

Kladdkaka:

  • smör till formen
  • ströbröd till formen
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt

Chokladglasyr:

  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl grädde
  • 50 g vit choklad

Gör så här:

Om du gör egen kladdkaka

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Smörj och bröa en form med löstagbar kant, eller spänn fast ett bakplåtspapper på botten
  • Smält smöret i kastrull, låt svalna något
  • Vispa ägg och socker tillsammans (inte med elvisp)
  • Blanda vaniljsocker, vetemjöl, salt och kakao i en bunke och rör ner äggblandningen
  • Blanda försiktigt ihop med det smälta smöret så att det blir en jämn smet.
  • Häll ner smeten i formen
  • Grädda i ugn i ca 10-15 minuter
  • Ta ut kladdkakan och låt svalna

Spindelväven:

  • Finhacka 100 g mörk choklad och lägg i en bunke
  • Koka upp grädden och häll över chokladen
  • Rör om till en slät kräm och låt svalna i rumstemperatur tills den tjocknat något
  • Smält vit choklad och häll ner i hörnet på en påse
  • Bred ut chokladglasyren på kladdkakan och klipp ett litet hål i platspåsen med vit choklad.
  • Gör en rund spiral med vit choklad från mitten och ut i den mörka glasyren på kladdkakan
  • Ta en tandpetare och dra sträck från mitten och ut.
  • Låt kladdkakan stelna i kylskåp och pryd sedan eventuellt med spindlar.

Missa inte våra andra guider inför Halloween:

221013 |