Leva livet > Guider > Högtider > 7 tips på nyårslöften
dec 2022Högtider

7 tips på nyårslöften

Nyårslöften är något de flesta av oss har, stora som små! Nedan har vi listat några utav de vanligaste nyårslöftena och hur du lyckas med dom. Nyårslöften är inte ett måste utan det är något du väljer själv!

Tips på vanliga nyårslöften:

 1. Spara mer pengar/spendera mindre
  Här vill vi tips om att göra en budget som du varje månad kan följa. Vi på LevaLivet har också gjort artiklar för privatekonomi, du finner dom här: Ekonomi-artiklar
 2. Minska användningen av digitala verktyg, exempelvis mobiltelefonen. 
  Varje dag lägger genomsnittssvensken ungefär fyra till fem timmar på att kolla på sin mobil. Därför kan ett bra nyårslöfte vara att minska användningen. Här tipsar vi om att stänga av vissa notiser på mobilen, då blir du inte distraherad. Många mobiltillverkare har aktiverat funktioner som t.ex. ”skärmfri tid”, ”appbegränsningar” och kommunkationsgränser”, dessa kan hjälpa dig att minska på mobilanvändandet.
 3. Vara mer social
  Detta behöver inte betyda att du ska vara ute flera gånger i veckan och träffa nya personer. Börja litet, kanske bjuda med en kompis på fika 2 ggr i månaden? Eller ta en promenad i den lokala parken? Du kan även se om du hittar någon lokal klubb inom något ämne som du är intresserad av.
 4. Minska på onlineshoppingen
  Visst händer det att man går in på en hemsida och lägger massa saker i sin varukorg! Just då vill man bara trycka på köpknappen och få hem sitt paket. Men innan du beställer, avvakta en dag och tänk ”behöver jag verkligen detta?”.
 5. Börja träna 
  Här har vi ett klassiskt nyårslöfte! Viktigt att komma ihåg att man inte börjar med hårdträning direkt, börja långsamt, kanske en promenad på 10 minuter varje dag? Öka försiktigt så att du inte skadar dig.
 6. Äta hälsosammare
  Vi håller med, det är smidigt att beställa hem mat direkt till dörren, speciellt efter en lång arbetsdag. Ofta resulterar detta dock i skräpmat. Här vill vi tipsa om att laga mer mat hemma och planera din matvecka, du kanske vill tillaga all mat på söndagar och förvara i kylen? När det kommer till träning och hälsa finns det även bra appar som kan hjälpa dig!
 7. Se över dina abonnemang som kostar
  Finns det något du kan dra ner på? Behöver du verkligen den streamingtjänsten? Du kanske till och med glömt att du prenumererar på en viss tjänst? Det är lätt hänt! Avsett lite tid och gå igenom alla abonnemang du har och kolla runt om du kan hitta billigare alternativ eller eventuellt kan säga upp tjänsten.
221220 |