Leva livet > Guider > Resor > De 5 bästa tipsen inför flygresan – och 3 saker du bör undvika
sep 2022Resor

De 5 bästa tipsen inför flygresan – och 3 saker du bör undvika

Är du inte förtjust i att flyga? Trots att flygresor ofta innebär att man ska iväg på semester eller hälsa på någon man tycker om gör de obekväma stolarna och torra flygplansluften flygresan inte direkt roligare. Vi har därför samlat våra 5 bästa tipsa för att göra flygresan lite bättre – och 3 saker du absolut bör undvika.

5 tips för flygresan – och 3 saker du bör undvika

5 tips för flygresan – och 3 saker du bör undvika

5 tips för att göra flygresan bättre

1. Hälsa på dina medpassagerare

Även om man inte är pratsugen och vill hålla sig för sig själv under flygets gång skapar det en mycket trevligare stämning för alla passagerare om man ler eller hälsar på de närmast dig.

2. Ta med mat (eller ät ordentligt innan)

Flygplansmaten är inte direkt känd för att vara den godaste i världen, och åker du en kortare flight serveras ingen varm mat ombord. Och för att slippa behöva köpa dyr flygplatsmat rekommenderar vi att du tar med dig egna snacks eller en egen matlåda, beroende på hur länge du ska flyga. Vi rekommenderar en matig macka eller pastasallad. Tänk dock på dina medresenärer och välj ingredienser som inte luktar så mycket.

3. Ta med en resenecessär

Att packa med sig en liten necessär med dina favoritprodukter som får dig att känna dig fräsch är ett av våra bästa tips. Handsprit, handkräm, hårborste, tandkräm och tandborste är några exempel på vad du kan förvara i necessären. Se dock till att följa vätskereglerna.

4. Rör på dig

Att sitta stilla i flera timmar är inte bra för blodcirkulationen. Se därför till att röra på dig regelbundet. Promenera fram och tillbaka i gångarna, eller gör några enklare stretch-övningar.

5. Ta med dig ombyte

Flygplan kan upplevas som kalla, därför kan det vara bra att ta med dig en varm tröja i bagaget ifall du börjar frysa. Och tyvärr kan olyckor ske när du reser – du kan exempelvis spilla mat eller kaffe på dig själv. Så ett extra ombyte kan vara bra att ha med sig, ifall olyckan är framme.

Kabin flygplan

3 saker du bör undvika under flygresan

1. Fylla hela bagagehyllan med dina saker

Tänk på dina medresenärer och placera ditt bagage smart så att andras packning också får plats.

2. Välja fel sittplats

Tänk efter hur dina behov ser ut när du flyger. Vill du vara i fred och sova? Boka fönsterplats. Vill du röra dig ofta och mycket? Boka plats vid gången.

3. Smita före kön vid avstigning

Om du måste hinna med en anslutande flygning och planet är försenat kan det vara okej att smita först i kön när det är dags för avstigning. Annars bör du vänta på att de som sitter på raderna framför dig börjar röra sig framåt innan du själv gör det.

220915 |