Leva livet > Guider > Resor > 5 Juldestinationer i Europa
dec 2022Resor

5 Juldestinationer i Europa

Vi håller med om att Sverige är fantastiskt under julen. Men är du sugen på att lämna vårt avlånga land och toppa julkänslan ute i Europa? Nedan har vi samlat några av de bästa juldestinationerna på vår kontinent. Trevlig läsning!

1. Frankfurt, Tyskland
Julresor Europa LevaLivet

Är du ute efter en klassisk julmarknad har du hittat rätt. Julmarknaden i Frankfurt har varit en tradition för många i flera år, närmare bestämt i hela 600 år. Här förgylls din vistelse med julkonserter, doften av rostade mandlar, glögg, fina julutställningar och mycket mer.  Julmarknaden i Frankfurt am Main är en av de mest besökta i hela Europa.Du kan resa till Frankfurt med direktflyg från Stockholm, Göteborg, Oslo & Köpenhamn.

2. Tallin, Estland
Tallin jul Levalivet

Är du ute efter en sagolik jul vill vi tipsa på Tallin. Tallins julmarknad som är placerad på Rådhustorget i Gamla stan är en av Europas bästa! Den är älskad utav de tusentals turister som reser ditt varje år och även utav lokalbefolkningen. Vill du slänga på dig skridskorna finns även en skridskobana mitt i hjärtat av Gamla stan. Ta ett par varv och njut av den fina julstämningen.Du kan med båt resa direkt till Tallin med Tallink och Viking Line från Stockholm.

3. London, England
London jul LevaLivet

The Big Smoke” som London också kallas gör en inte besviken under julen. Här kan du vandra längs ljusprydda gator och husfasader i timmar, julen lyser verkligen med sin närvaro! Under din julvistelse i London kan du bland annat besöka Hyde Park, vintermarknaden på Southbank Centre, åka skridskor vid Naturhistoriska museet och njuta av julsånger på Trafalgar Square.Du kan flyga direkt till London från Stockholm, Göteborg, Oslo & Köpenhamn.

4. Köpenhamn, Danmark

Köpnehman Tivoli Jul Levalivet

Fotograf: Anders Bøggild, Tivoli Gardens

Dags att njuta av äkta danskt hygge! Ett säkert kort för julälskaren i Köpenhamn är Tivoli. Här finns 450 000 julljus, 1100 julgranar och 60 julbodar, det ultimata julparadiset!  Tivoli ligger även precis vid Köpenhamns Centralstation därför är det lätt att ta sig dit med tåg från Sverige.
Efter ett besök på Tivoli kan du avsluta din dag i härliga Nyhavn som är fullt med julbodar och fina juleljus.Vill du resa billigt till Köpenhamn är en bussresa med Flixbus eller Nettbuss ett bra alternativ. Du kan även finna billiga tågbiljetter med Öresundståg och SJ. Från Stockholm och Göteborg kan du även flyga till Kastrup

.

5.Budapest, Ungern
Budapest jul levalivet

En av de mest besökta städerna i Östeuropa slår på stort under julen! Bestämmer du dig för ett vinterbesök i Budapest kommer du få njuta av traditionella ungerska julmarknader, julmusik i mängder och fina ljusshower. Du kan även inhandla julklappar i form av traditionella hantverk.Du kan flyga direkt till Budapest från Stockholm, Köpenhamn och Oslo.

221201 |