Leva livet > Guider > Resor > Hitta billiga flygresor med dessa lågprisflygbolag
sep 2023Resor

Hitta billiga flygresor med dessa lågprisflygbolag

Strävar du efter att resa billigt? Att köpa flygbiljetter kan vara dyrt, därför vill vi i denna artikel tipsa om några lågprisbolag runt om vi världen. Oavsett komfort tar dessa flyg dig från punkt A till B, hoppas du finner något du kan använda dig av!

När du flyger med lågprisbolag tillkommer oftast avgifter för att ta med bagage, inkl handbagage. Flygplatserna kan även vara en bit utanför stan, dubbelkolla därför gärna transportmöjligheter innan du bokar en resa.

 1. Ryanair

  Detta flygbolag grundades i Irland och är det största och mest populära lågprisflygbolaget i Europa. Ryanair trafikerar över 100 flygplatser runt om i Europa och en i Marocko. I Sverige trafikerar Ryanair Stockholm (Arlanda), Göteborg (Landvetter), Stockholm (Västerås), Växjö (Småland Airport), Malmö (Sturup), Luleå, Skellefteå, Örebro och Visby.

  Till Ryanair

 2. WizzAir

  Här har vi ett ungerskt lågprisbolag som trafikerar stora delar av Europa. WizzAirs första flygning ägde rum år 2004 och dom har sedan dess varit ett populärt lågprisbolag. Från Sverige kan du flyga med WizzAir från Göteborg (Landvetter), Stockholm (Skavsta), Malmö och Växjö.

  Till WizzAir

 3. easyJet

  Brittiska easyJet trafikerar över 900 inrikes- och internationella rutter i 35 länder i Europa och Nordafrika. Från Sverige kan du flyga med easyJet från Stockholm (Arlanda), Göteborg (Landvetter) och Åre (Östersund)

  Till easyJet

 4. Azul Airlines

  Lågprisbolag som är stort i Sydamerika. Azul Airlines flyger direkt till 141 destinationer i världen, dessvärre inte direkt från Sverige.

  Till Azul Airlines

 5. Eurowings

  Under 1994 startades Eurowings som idag ägs av Lufthansa, det största flygbolaget i Tyskland. Här erbjuds billiga direktflyg framförallt till destinationer i Europa. Du kan flyga med Eurowings från Stockholm, Göteborg, Luleå och Kiruna.

  Till Eurowings

 6. Vueling

  Ett spanskt lågprisflygbolag med säte i Barcelona. Vueling tar dig till över 100 destinationer, några av dom är Europa, Afrika och Mellanöstern. Från Sverige kan du flyga med Vueling från Stockholm och Göteborg.

  Till Vueling

 7. Southwest Airlines

  Här har vi ett amerikanskt lågprisflygbolag baserat i Dallas, Texas. Southwest har över 121 destinationer i bland annat USA och Sydamerika. Inga avgångar från Europa.

  Till Southwest

 8. Norwegian

  Nordens största lågprisbolag! De har ca 45% av marknaden i Norge. Norwegian erbjuder valfrihet: en lågprisprodukt som bas och ett mer komplett paket för dem som vill ha något extra.

  Till Norwegian

230202 |