Leva livet > Guider > Mat > Veganska caféer i Stockholm
apr 2023Mat

Veganska caféer i Stockholm

Det plantbaserade utbudet har under de senaste åren tagit allt större plats. Oavsett preferenser vill vi underlätta i letandet efter fik! Därför har vi här samlat några av Stockholms bästa veganska caféer.

 1. Mahalo, Odengatan 26 & Hornsgatan 61

  Detta hälsocaféet startades 2015 med passionen att laga, äta och bjuda på växtbaserad mat. Allt som tillagas är gjort med miljön och djuren i åtanke. Här finner du mat gjord med mycket kärlek.

  Till caféet

 2. Happy Atelier, Hantverksgatan 47, Kungsholmen

  Happy Atelier är kända för sitt glutenfria utbud, men du får inte missa deras veganska sortiment! Avnjut din fika på plats eller varför inte hitta en plats ute i naturen?

  Till caféet

 3. Café Relief, Torsgatan 31, Vasastan

  Här finner du ett brett utbud av veganska, glutenfria, sockerfria, laktosfria och nötfria alternativ. De serverar både frukost och lunch! Unna dig det du vill ha – utan att kompromissa med krämpor, dåligt samvete och dålig mage.

  Till caféet

 4. Fern & Fika, Långholmsgatan 1, Södermalm

  I Hornstull finner du detta raw food-café. Du serveras fikas och mat som är medveten och hälsosam. Du hittar nyttiga smoothies, lunchrätter, sötsaker och raw-tårtor, som även är gjorda utan gluten, laktos och socker.

  Till caféet

 5. Italienaren i Gubbängen, Gubbängsvägen 102, Enskede

  Vill du svalka dig i sommarsvärmen? Då får du inte missa Stockholms kanske bästa veganglass! Den havrebaserade glassen smaksätts med färska råvaror. Du finner även vegansk pizza, mums!

  Till caféet

 6. Hermans, Fjällgatan 23, Södermalm

  Här finner du växtbaserade rätter och desserter från flera olika kulturer. Njut av ett brett utbud av olika hembakta och veganska desserter. Under sommarmånaderna kan du ta en fika och njuta av den fina utsikten.

  Till caféét

230419 |