Leva livet > Guider > Hem > 7 inredningstips för en mysigare höst hemma
sep 2023Hem

7 inredningstips för en mysigare höst hemma

Vill du ge ditt hem en uppdatering inför hösten? Läs våra 7 tips för en mysigare höst hemma. Innehåller annonslänkar från Homeroom.

7 inredningstips för en mysigare höst hemma

7 inredningstips för en mysigare höst hemma

1. Sätt färg på ditt hem

Vi är många som har hem som domineras av vita, svarta, beigea och gråa färger. Men många vill få in mer färg i sin hem, men tycker det är svårt att få till det bra – eller är rädda för att tröttna på sin inredning. Men det behöver inte vara dyrt att byta ut delar av sin inredning. Byt ut kuddar, plädar, vaser, ljusstakar och tavlor till färggladare varianter så kommer du se en stor skillnad. Nu till hösten är färger som grönt, blått och rost väldigt fint. Men du ska självklart välja färger som du gillar och som ger dig störst glädje.

Ljusstake från Homeroom.se Ljushållare från Homeroom.se Prydnadskudde från Homeroom

Produktlänkar: Ljusstake här | Ljuslykta här | Prydnadskudde här

2. Inred med ljus

Belysning gör så mycket mer än att ljusa upp ditt hem, det är också en viktig del för att skapa en härlig och ombonad atmosfär. Man brukar rekommendera att ha mellan 5-10 ljuskällor i varje normalstort rum, och att dessa ska placeras i olika höjdnivåer i rummet. Ett hett tips är också att sätta dimmer på all belysning, så kan du själv justera ljusstyrkan beroende på årstid och behov.

Vägglampa från Homeroom.se Golvlampa från Homeroom.se Taklampa från Homeroom.se

Produktlänkar: Vägglampa här | Golvlampa här | Taklampa här

3. Förnya sovrummet med nya textilier

Textilier gör en stor skillnad för att få till ett mysigt och harmoniskt sovrum. En mysig matta, fluffiga kuddar, en mjuk sänggavel och vackra sängkläder är detaljer som verkligen gör skillnad. Följer du en och samma färgskala i sovrummet gör även det stor skillnad för känslan i rummet.

Sängkläder från Homeroom Sänggavel från Homeroom Matta från Homeroom

Produktlänkar: Sängkläder här | Sänggavel här | Matta här

4. Fyll hemmet med växter

Att inreda med vackra växter fyller både dig och ditt hem med energi. Att investera i växter behöver dock inte innebära en dyr kostnad. Varför inte plocka hem lite kvistar och vackra löv från söndagspromenaden för att sätta i vackra vaser hemma? Så ska du se att ditt hem får ett riktigt lyft!

Blå växt från Homeroom Fiolfikus från Homeroom Chryss från Homeroom.se

Produktlänkar: Blå Gypsophila här | Fiolfikus här | Rosa blommor här

5. Nya mysiga textilier

Genom att addera fler textilier till ett rum får du lätt till en mysigare stämning hemma. Rama in dina fönster med vackra gardiner, addera fler plädar och kuddar till soffan, lägg ut mysiga mattor och sätt textila lampskärmar på dina lampor för att skapa en inbjudande atmosfär.

Gardiner från Homeroom Pläd från Homeroom Prydnadskudde från Homeroom

Produktlänkar: Gardiner här | Pläd här | Prydnadskudde här

6. Fixa till uteplatsen

Det finns ett stort utbud av vackra höstväxter att pryda din uteplats eller balkong med. Ljung, alunrot och prydnadskål är exempel på lättskötta höstväxter. För att mysa till uteplatsen ännu mer är ljusslingor och ljuslyktor perfekta stämningshöjare.

Ljuslykta från Homeroom Ljusslinga från Homeroom Utekruka från Homeroom

Produktlänkar: Ljuslykta här | Ljusslinga här | Kruka här

7. Förbered för jul

Under hösten släpper inredningskedjorna sitt julsortiment. De allra mest populära juldekorationerna säljer slut snabbt, så se till att du får tag på dina favoriter innan det är för sent.

Julgransmatta från Homeroom Ljusstake från Homeroom Juldekoration från Homeroom

Produktlänkar: Julgransmatta här | Ljusstake luciatåg här | Juldekoration julgranar här

221006 |