Leva livet > Upplevelser > Golf > Sveriges bästa golfbanor
aug 2023Golf

Sveriges bästa golfbanor

I Sverige finns det drygt 450 golfbanor. Många med andra ord! Därför har vi valt att ta fram en lista på de 5 bästa golfbanorna i Sverige. Banorna nedan har år efter år hamnat på olika topplistor runt om i Sverige eller i världen. Vill du uppleva något nytt rekommenderar vi att du besöker någon av nedanstående banor! Lycka till! 

Bro Hof Slott GC – Stadium Course

Längs Mälarens strand får du en golfupplevelse i världsklass! Stadium Course på Bro Hof Slott är enligt många den bästa banan i Sverige, speciellt ur tävlingssynpunkt. Under en rond får du räkna med att alla delar av ditt spel kommer testas, banan är skapad just för det! Detta kan dock göra att banan kan upplevas som svår för medelhandicapparen, men såklart inte omöjligt. Vem gillar inte en utmaning? 

197 91 Bro, Upplands-Bro kommun | Till hemsida

 

Visby GK, 18-hålsbanan
Ska man beskriva denna bana med 3 ord blir det fascinerande, elegant och vacker. 18-hålsbanan sägs vara den vackraste banan i Sverige och golf Digest rankar Visby Golfklubb som trea i Norden. Visby Golfklubbs ambition är att leverera en totalupplevelse utöver det vanliga, oavsett om du är medlem i klubben eller gäst för en dag.

Västergarn Kronholmen 415, 622 30 Gotlands Tofta | Till hemsida

 

Kristianstads GK, Åhus Östra
Kristianstads GK hade från början endast en 9-hålsbana men flyttade under 40-talet till den nuvarande platsen Åhus och där lades grunden för en av Sveriges bästa golfupplevelser. Idag har banan 18 hål och har blivit rankad som Sveriges 3:e bästa golfbana. Öppen mark som vilar på en sandjord och stora trädpartier med tallar är några av de saker som väntar på Kristianstads GK.

Kavrövägen 29, 296 35 Åhus | Till hemsida

 

Ullna GC
Är det någon fråga du kommer få svar på när du spelar på Ullna GC så är det, hur bra är ditt järnspel? Här finner du en mästerskapsbana norr om Stockholm med anrik historia. Den något korta längden balanseras med upphöjda och välbevakade greener av mindre format.  Jack Nicklaus & Sven Tumba har tillsammans lyckats skapa en bana som bjuder på många utmaningar

Roslagsvägen 36, 184 94 Åkersberga | Till hemsida

 

Falsterbo GK

Redan vid 1900-talets början ansågs området Falsterbo GK ligger på idag passa perfekt som golfbana. Här finner du en av de få banor i Sverige som gjord på linksterräng. Spel- upplevelsen defineras av linksterrängen vilket ger markens konturer och hårdhet. På Falsterbo GK kommer den ena rundan vara den andra lik, detta beror bland annat på linksterrägen men även på hur banan är designad.

Fyrvägen 34, 239 40 Falsterbo | Till hemsida

220811 |