Leva livet > Upplevelser > Resor > Prova på glamping i vår & sommar – 8 tips
sep 2023Resor

Prova på glamping i vår & sommar – 8 tips

Vill du spendera mer tid i naturen, men känner att hårda liggunderlag och att sätta upp eget läger inte är för dig? Då kan glamping passa perfekt! Glamping är camping i lyxförpackning, där du bor bekvämt samtidigt som du får njuta av naturens vackra omgivningar. Här listar vi 8 av Sveriges bästa glampingar.

Testa glamping i vår & sommar!

Testa glamping i vår & sommar!

Surflogiet – Gotland

Surflogiet hittar du två mil söder om Visby, och deras lyxiga glampingtält är inredda med en bäddad Hästens-säng, elektrisk värmekamin, minibar och eluttag. Och är du sugen på att surfa finns surfbrädor att låna, likaså kajaker, SUP-brädor och cyklar. Under sommaren finns dessutom en strandbar öppen.

Sápmi Nature Camp – Norrbotten

Sápmi Nature Camp är utnämnd av National Geographic till ett av världens bästa och hållbara boenden. Här får du ta del av en autentisk samisk upplevelse, samtidigt som du bor bekvämt i deras tältkåtor utrustade med riktiga sängar. Här kan du bo året om, tack vare tältens kraftfulla element och tillgång till varma fårskinn. Har du tur kan du även se norrsken!

Kroksjöns Skogsretreat – Halland

Kroksjöns Skogsretreat bor du precis vid Kroksjöns strand, beläget i den småländska delen av Halland. Glampingtälten är inredda med bäddade dubbelsängar, plädar, sittmöbler och mysig belysning, och varje tält är utrustad med en kamin.

Happie Camp – Värmland

Med Happie Camp bor du mitt i de värmländska skogarna i mysiga glampingtält byggda i trä som är utrustade med riktiga sängar, bäddset av merionoull och powerbanks. Tälten ligger i anslutning till Glaskogens naturreservat och här finns det möjlighet att vandra, paddla kanot och fiska.

Fejan Canvas Hotel – Stockholm

Fejan Canvas Hotels fem olika tält är utrustade lyxiga hotellsängar, varma plädar, oljelampor, vedeldad kamin, yxa och huggkubbe och ligger vackert beläget långt ut i Stockholms skärgård. Middagen tillagar ni vid ert eget tält på en muurikka med ingredienser du får på plats, och på morgonen levereras en frukostkorg till ert tält.

Arilds vingård – Arild i Skåne

Arilds vingård bor du i glampingtält mitt ibland vinrankorna i vingården. Tälten är inredda med bäddade dubbelsängar och är bohemiskt inredda. Perfekt att besöka för vinälskaren.

Hölick Havsresort – Hudiksvall

Hos Hölick Havsresort checkar du in i stora tipi-tält (hela 32 kvm!) som är inredda med en bäddad dubbelsäng, smakfulla möbler, mattor, mysig belysning och egen altan. Under din vistelse får du dessutom fri tillgång till resortens utomhusspa. Frukostbuffé ingår, och på området finns flera restauranger att välja mellan.

Surfviken – Stenungsund

Hos Surfviken kan du njuta av västkustens natur i glampingtält med utsikt över Hakefjorden. Här sover du i Carpe Diem-sängar under fluffiga duntäcken och har tillgång till eluttag, vattenkokare, kaffepress, kylskåp och minibar. Välj att äta i Surfvikens egna restaurang, beställa roomservice eller grilla själva på tältets altan.

230221 |