Leva livet > Upplevelser > Fiske > Vilken fiskeupplevelse passar dig?
jun 2023Fiske

Vilken fiskeupplevelse passar dig?

Havsfiske, insjöfiske, skaldjursfiske, eller fiske som rolig aktivitet med vänner och familj? Vi har samlat våra bästa tips på fiskeupplevelser i Sverige.

Sveriges bästa fiskevatten

Mörrum

Mörrum, beläget i Blekinge, är ett välkänt fiskevatten och lockar tiotusentals besökare årligen för kronlaxfisket. Här kan du hitta lax och öring som kan väga över 18 kilo. Mörrum passar både nybörjare och veteraner.

Hitta hit: Kvarnvägen 1, 375 30 Mörrum | Läs mer här: Hemsida

Käringberget

Käringberget hittar du vackert beläget i Västerbotten, och är ett fiskevatten som är bäst lämpat för erfarna fiskare då det är rätt svårfiskat. Det finns även ett flertal put and take-vatten där du har chans att få upp öring eller till och med regnbåge – och passar både campingfamiljen och den erfarna fiskaren.

Läs mer här: Hemsida

Malingsbo-Kloten

Med endast 2 timmars bilfärd från Stockholm finns fiskevattnet Malingsbo-Kloten. Här finns både naturliga vatten och put and take-vatten.

Läs mer här: Hemsida

Abmoälven

Här finns det fiskevatten för alla typer av nivåer, då vattenströmmarna bjuder på stor variation. De vanligaste fiskarna är harr och öring, men även abborre, gädda och sik finns på plats. Abmoälven ligger fyra mil norr om Arvidsjaur.

Upplevelsepaket

Hos Live it hittar du upplevelserna för den som vill ta sitt fiske till nästa nivå. Från flugfiske och havsfiske till hummerfiske och kräftfiske.

Havsfisketur

En heldag på några av Sveriges bästa fiskevatten tillsammans med erfarna guider.

Läs mer >

Kräftfiske

Följ med guide ut till sjöss och fiska kräftor samt ta del av fångsten.

Läs mer >

Flugfiskekurs

En erfaren fiskeguide hjälper dig under två dagar att utvecklas i flugfiskets ädla konst.

Läs mer >

Hummerfiske

Spännande krabb- och hummerfiske på vackra Västkusten.

Läs mer >

220628 |